Prom-en-bôle

(Geweekt brood met pruimen)

 

Ingrediënten:
200 gram gedroogde gewelde pruimen zonder pit,
50 gram blanke rozijnen,
80 gram gesneden gember,
10 sneedjes oud witbrood,
60 gram boter,
½ theelepel kaneelpoeder,
75 gram suiker,
2 eieren,
½ deciliter volle melk,
½ deciliter Berenburg,
zout,
nootmuskaat.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 120 °C.
Snijd de pruimen in stukken en schep de rozijnen en de gember er door.
Bestrijk de sneetjes brood aan beide zijden met boter.
Vet een ovenschaal in met boter en bekleed de bodem van de schaal met brood.
Verdeel er een laagje pruimenmengsel over en bestrooi met kaneelpoeder en suiker.
Ga door totdat al het brood en het pruimenmengsel is opgebruikt maar eindig met een broodlaag.
Klop de eieren los met de rest van de suiker, de melk, de Berenburg en zout en nootmuskaat naar smaak.
Schenk het mengsel over het brood en laat de prom-en-bôle in ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven bruin en gaar worden.
Bestrooi de bovenkant met een mengsel van kaneel en suiker
en serveer warm.