Boerejonges

(Boerenjongens)

 

Yngrediïnten:
1 kg rezinen,
6oo gr. Sûker,
1 liter wetter,
2 kanielstokjes,
2 fanyljestokjes,
1,5 liter brandewyn
( 0,5 liter gewoane en 1 liter echte).

It klearmeitsjen:
De rezinen moatte in nacht stean te tinen yn de liter wetter.
De oare deis derby yndwaan de kanielstokjes en de fanyljestokjes, de sûker en 2 kopkes brandewyn.
Dit moat meiïnoar in oere stean te trekken op it fjoer.
As it kâld is dogge jo de rest fan de brandewyn der by yn en dan maot it 6 wike stean foardat it klear is.


 

Ingrediënten:
1 kg rozijnen,
600 gr suiker,
1 liter water,
2 kaneelstokjes,
2 vanillestokjes,
1,5 liter brandewijn
( 0,5 liter gewone en 1 liter echte)

Bereiding:
De rozijnen een nacht laten wellen in de liter water.
De volgende dag de kaneelstokjes en de vanillestokjes, de suiker en
2 kopjes brandewijn toevoegen.
Het geheel een uur op het vuur laten trekken.
Als het afgekoeld is de rest van de brandewijn toevoegen en het geheel noch 6 weken laten staan.